HACCP je sistem postupaka za kontrolu procesa i osetljivih tačaka u lancu proizvodnje hrane, sa krajnjim ciljem da potrošač konzumira hranu, u stanju i na način koji će biti bezbedan po njegovo zdravlje.
U OBAVEZI SU DA PRIMENJUJU HACCP svi koji proizvode, distribuiraju, prerađuju, poslužuju, transportuju, pakuju i proizvode ambalažu za hranu.
Pravi partner za ostvarenje i praćenje ciljeva i zahteva HACCP koncepta je Zavod za javno zdravlje Pančevo:
- sertifikovana zdravstvena ustanova sa sistemom menadžmenta kvalitetom u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO 9001:2008 (sertifikacioni broj 022-05)
- akreditovana laboratorija u skladu sa SRPS ISO/IEC 17025:2006 (akreditacioni broj 01-229)
- stručni tim koji daje rešenje
Zajedno možemo proceniti rizik po zdravlje, predložiti mere za rešenje nastalih problema, edukovati i praktično obučiti zaposlene. Zavod za javno zdravlje Pančevo može biti Vaš partner u oblasti:
- Uzorkovanja i ispitivanja
- hrane i predmeta opšte upotrebe (uključujući ambalažu)
- uzoraka sa površina – briseva (kontrola higijenskih uslova)
- vode za piće, bazenskih, površinskih, otpadnih i podzemnih voda
- Usluga
- sanitarnih pregleda zaposlenih
- DDD poslova (dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija)
- Specifičnost ugostiteljske delatnosti
- Potrošači su sve više informisani o zdravlju i uticaju ishrane na njegovo očuvanje i unapređenje. Ponudite nešto novo – utvrđivanje energetske vrednosti hrane (%ugljenih hidrata + %belančevina + %masti)
Za sve korisnike koji se opredele za komplet usluga u oblasti HACCP obezbeđujemo popust na cenu usluga!